Episode Transcript
[00:00:00] Speaker A: Welkom bij MeMyself&AI, waar mens en machine samenwerken. En de wifi het enige is dat hapert. Vandaag met...
[00:00:10] Speaker B: Waarom steeds opnieuw schrijven? Vandaag leren we hoe je AI, en in dit geval weer Copilot, slim laat hergebruiken wat je al hebt. Ja, ik vind dat een beetje verwarrend, Femke. Moet ik nou opnieuw schrijven of hergebruiken?
[00:00:25] Speaker C: Opnieuw typen.
[00:00:26] Speaker B: Opnieuw typen.
Ja, dan laten we het in het midden, of je het hergebruikt of opnieuw schrijft. Je moet in ieder geval typen, dat is de conclusie.
[00:00:33] Speaker C: Ja, mooi onderwerp, want je ziet in ieder geval knippen en plakken. Dat zie je mensen heel veel doen.
[00:00:37] Speaker B: Dat zijn we natuurlijk hard gewend.
[00:00:38] Speaker C: Ctrl X of C. Ja, we hebben het er al vaker over gehad in de vorige aflevering, maar nu komt hij eigenlijk weer aan bod. Het hergebruiken van content en de juiste prompt blijft weer super belangrijk.
Maar vooral iets wat al goed is, daar kan je natuurlijk gewoon naar refereren. Dus als jij slash gebruikt in een prompt, dan komen daar personen naar voren, komen mailtjes naar voren, komen bestanden naar voren. En het is gewoon heel erg belangrijk om te zeggen, oké, maar dit is de research waar je uit wilt putten. Evenals, dit is een voorbeeld van waar ik heel erg blij mee ben en waar ik hetzelfde soort resultaat mee wil behalen.
[00:01:13] Speaker B: Ja, nou ga je denk ik een beetje te snel voor de luisteraar, want je geeft al één het gouden ei bijna weg. Ik hoor jou slash zeggen, kun je dat eerst eens toelichten? Wat bedoel je daarmee?
[00:01:22] Speaker C: Ja, dus als je bijvoorbeeld in een co-pilot chat zit...
Maar dat werkt overigens in alle applicaties. Dan kun je het slashteken gebruiken. En als je het slashteken gebruikt, dan kun je zoeken door je graph heen. En je graph is eigenlijk al je andere personen die in jouw omgeving zitten. Dus vaak dan je collega's. Maar ook de bestanden waarin jij toegang tot hebt, daar kun je dan naar zoeken. Evenals search waar je...
content waar je naar op zoek bent, wat je in je prompt wil toevoegen om je resultaat te gaan behalen.
[00:01:59] Speaker B: Dus dan is het slash Femke, slash Carina of slash meeting van en dan de datum.
[00:02:05] Speaker C: En wat we zien zijn heel veel mensen die gebruiken één slash om te zeggen dit is dan bijvoorbeeld slash Femke en dat is dan verder met de prompt, maar je kunt ook gewoon twee of drie waarmee je dus zegt oké dit is een mailtje van Karina.
[00:02:19] Speaker B: Slash Karina.
[00:02:20] Speaker C: Slash Karina. En dan zeg je slash dit is de input van onze vergadering die we hebben gehad met alle gegevens daarvan. En dan zeg ik wil een bouwpoint maken zoals voorbeeld slash vorige meeting.
[00:02:35] Speaker B: Ja, nou volgens mij is dit al een tip waar heel veel luisteraars blij van gaan worden. Laat ons ook vooral weten via onze socials of je deze tip al gebruikt. Of nog niet, dat vinden we altijd alleen maar leuk. Dat helpt ons ook weer in deze afleveringen beter maken. Dus ik ben hier echt heel nieuwsgierig naar of mensen deze al kenden. Maar dat is even een zijspoor, want die tip hoorde ik je weg even. En die gaf meteen een voorbeeld, stel dat.
Kunnen we daar ietsjes meer op induiken? Dat je dan zegt, kunnen we dat voorbeeld even beetpakken en zeggen, even stap voor stap, hoe gaat dat dan? Dus stel, in mijn geval, ik heb een PowerPoint, die heb ik voor een eerdere klant of een opdracht gebruikt. Daar zitten hartstikke veel onderdelen in die ik wil hergebruiken, maar natuurlijk niet alles. Hoe ga ik hier dan mee aan de slag?
[00:03:22] Speaker C: Ja, wat we veel mensen zien doen is terug gaan naar die Powerpoint en dan denken, nou die heb ik dan weer nodig en die ga ik helemaal geresteld doen. Ja, dat is eigenlijk wel een fout die ik veel zie, want het is gewoon heel erg belangrijk om schoon dan te gaan beginnen. En het liefst wel in jouw template die je natuurlijk van je organisatie hebt.
Zodat hij ook goed gestyld is en met de juiste, ook overigens belangrijk, co-pilot kan dat niet allemaal lezen en zien. Dus daar moet je echt over nadenken, de afpiekeldingen en titels. Staat dit goed? Heb je er allerlei gifjes en gekke dingetjes in zitten? Dan zal co-pilot daar geen goede resultaten nog uitgeven. Dus dat is één. Begin met een goede lege template.
[00:04:03] Speaker B: Ik ga naar Powerpoint, open het bedrijfsele Powerpoint template en dan start ik met CoPilot.
[00:04:08] Speaker C: Dan start je met CoPilot en dan ga je uiteindelijk zeggen, bijvoorbeeld ik ben op zoek naar wat content vanuit het web, zeg even dit is specifiek de content die ik wil gebruiken ook voor mijn Powerpoint.
Wat ik dan zeg is eigenlijk maak een nieuw OneDrive Word bestandje aan met al die content erin. Vervolgens dus je hebt een nieuwe PowerPoint, je hebt een nieuw OneDrive Word bestandje. Ik zeg even specifiek OneDrive erbij, want daar kun je heel lekker makkelijk in selecteren en die gegevens opvragen. En dan ga je dus aan de slag met een bromt waarvan je dus zegt Nou, ik heb hier een nieuwe PowerPoint. Dit is dus uiteindelijk wat ik als doel mee heb. Dit is de research en dan specifiek heb je dan dat stukje wat je van die website bijvoorbeeld afgehaald hebt. Je zou ook direct die website kunnen noemen, maar vaak heeft hij heel veel pagina's.
[00:05:01] Speaker B: Ja, dus je haalt eruit wat echt relevant is.
[00:05:03] Speaker C: Ja, wat relevant is. En vervolgens dat powerpointje waar jij het over had, die eigenlijk wel helemaal fantastisch was, die we vorige keer gemaakt hebben als opzet. Daar zeg je tegen Copilot dat je dat eigenlijk als voorbeeld wilt gebruiken.
[00:05:17] Speaker B: Nou klinkt dat Als veel werk?
[00:05:20] Speaker C: Ja, eigenlijk helemaal niet.
[00:05:22] Speaker B: Want ik zou denken, nou ik begin gewoon bij die bestaande, hè?
[00:05:25] Speaker C: Ja.
[00:05:25] Speaker B: En dan zeg ik, joh, deze twee slides moeten eruit. Waarom zeg je toch, doe het op de manier die ik net beschrijf, wat geeft dat als voordeel?
[00:05:35] Speaker C: Ja, beter resultaat. Want hij putt dus inderdaad uit die oude PowerPoint met informatie die je er waarschijnlijk helemaal niet toe doet, die je nu helemaal niet wil gebruiken. Evenals zie je dat mensen dan gaan prompten en gaan zoeken op een website en dan vervolgens heel veel informatie naar voren krijgt. En hoe specifieker je bent, hoe beter het resultaat.
[00:05:58] Speaker B: Dus het verbetert echt de kwaliteit.
[00:06:00] Speaker C: Ja, het verbetert echt de kwaliteit.
[00:06:02] Speaker B: Ja, dat klinkt als... Ik ga dit proberen, denk ik.
[00:06:05] Speaker C: Ja, ik ben benieuwd. Laat weten.
[00:06:06] Speaker B: Ja, gaan we doen. Dankjewel weer voor deze week, Femke.
[00:06:09] Speaker A: Dit was Me, Myself & AI. Tot de volgende keer!